Erzurum'da İlginç Hava Değişimleri: Dört Mevsim Bir Arada

Erzurum'da İlginç Hava Değişimleri: Dört Mevsim Bir Arada

UZUN SÜREN KIŞ AYLARI VE SOĞUK HAVASI İLE BİLİNEN ERZURUM'DA BU GÜNLERDE ADETA DÖRT MEVSİM BİR ARADA YAŞANIYOR.

Erzurum, uzun süren kış ayları ve soğuk havasıyla tanınan bir şehir olmasına rağmen, bu günlerde adeta dört mevsim bir arada yaşanıyor.

Erzurum'un zengin coğrafyası ve farklı iklim şartları, Nisan ayıyla birlikte neredeyse zirveye çıktı. Şehrin bir yanı soğuk ve karlıyken, diğer yanında ise ağaçlar çiçek açtı, doğa yeşile büründü. Palandöken Dağı ve eteklerinde hala kar eksik olmazken, 1140 rakımlı Uzundere ilçesinde meyve ağaçları çiçek açtı. Erzurum'un Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz sınırındaki ilçelerinde bahar iyiden iyiye yüzünü gösterirken, güney ilçelerinde hala kıştan günler yaşanıyor. Bayram tatilinde Uzundere, Oltu, İspir ve Tortum başta olmak üzere güzel doğası ve havasıyla ilgi çeken Erzurum'un kuzey ilçeleri, kent merkezinde baharı yaşamak isteyenlerin de ilk tercihi oldu.

Bu değişken hava koşulları, Erzurum'un doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen ziyaretçilere çeşitli deneyimler sunarken, aynı zamanda şehrin iklim çeşitliliğini de gözler önüne seriyor. Şehir, adeta bir açık hava müzesi gibi, her mevsimi farklı bir güzellikle yaşatıyor.

erzurum2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.