Erzurum ve Çevresinde 2 Günlük Kar Yağışı Bekleniyor

Erzurum ve Çevresinde 2 Günlük Kar Yağışı Bekleniyor

METEOROLOJİ ERZURUM VE ÇEVRESİ İÇİN 2 GÜNLÜK KAR YAĞIŞI TAHMİNİNDE BULUNDU

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Erzurum ve çevresindeki bölgede önümüzdeki 2 gün boyunca kar yağışlarına hazırlıklı olunması gerekiyor. Bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, özellikle sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde ise yer yer sis ve pusun etkili olması, buzlanma ve don olaylarının meydana gelmesine neden olabilir. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtilirken, öğle saatlerinde rüzgarın yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji, bölgede özellikle yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi olduğunu hatırlatarak, yetkililerin ve vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önerdi. Çığ tehlikesine karşı alınacak önlemler konusunda sürekli bilgilendirmeler yapılırken, vatandaşlar da kar yağışının yol açabileceği olumsuz şartlara karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.