Erzurum Aşkale ilesinin bir köyünde Kar Kalınlığı 3 Metreyi Aştı

Erzurum Aşkale ilesinin bir köyünde Kar Kalınlığı 3 Metreyi Aştı

TÜRKİYE'NİN BİRÇOK BÖLGESİNDE BAHAR MEVSİMİ YAŞANIRKEN, AŞKALE'NİN DÜZYURT KÖYÜNDE KAR KALINLIĞI 3 METREYE ULAŞTI

Türkiye'nin birçok bölgesinde bahar mevsimi yaşanırken, Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Düzyurt köyünde kar kalınlığının 3 metreye ulaştığı bildiriliyor.

Bu yıl genel olarak az kar yağışı yaşanmasına rağmen, Düzyurt köyünde kar kalınlığının 3 metre seviyesine çıkması dikkat çekiyor. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının yer yer 5 metrenin üzerine çıktığı belirtiliyor.

Tarım ve hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı köyde, kış mevsiminde yoğun kar yağışı yaşanması birçok hayatı olumsuz etkiliyor. Ayrıca, soğuk hava koşulları yaz aylarında dahi kar görmeye neden oluyor.

Düzyurt köyü, Türkiye'nin ve Erzurum'un en yüksek rakımlı yerleşim yeri olarak biliniyor, 2 bin 405 metrelik rakımıyla dikkat çekiyor. Aşkale'ye 19 kilometre mesafede bulunan köyde, kar yağışı ve tipi nedeniyle sık sık ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Köy sakinleri, köyleri ile dış dünya arasındaki ulaşımın kesilmemesi için yetkililerden destek bekliyor ve köylerine vericilerin yapılmasını talep ediyorlar. Kar kalınlığının ve sert hava koşullarının yaşamı olumsuz etkilediği bu bölgede, vatandaşların taleplerinin önem arz ettiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.