Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan'ın Çin gezisinin son gününde gazetecilerle yaptığı sohbetin ayrıntıları ortaya çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili sorulan bir soru üzerine, yargı + MİT kriziyle ilgili çok açık ve net konuştu.

Erdoğan, "MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili soruşturma izni için ayrıcı bir iç soruşturma yapıyor musunuz? Yaptığınız soruşturma sonucuna göre karar verecekmişsiniz, doğru mu?" sorusuna şu yanıtları verdi;
MİT MÜSTEŞARI BENİM SIR KÜPÜM

Biliyorsunuz bu MİT'le alakalı bir konu. Geçmişte de bürokratlar ilgili izin söz konusuydu. MİT olayındaki gelişmelerde sessiz kalmak mümkün değil. Niye? Benim, malum nekahat dönemime rastlayan süreçti. Benim sır küpüm. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sır küpü. Türkiye'nin geleceğinin sır küpü. Uluslararası alanda bu görevi yapanlar 'ajan' olarak nitelendirilir. Operasyon yapacakları zaman görevlendirmeyle devlet adına giderler. ABD, Rusya, Çin batı ülkelerinin hepsinde var.
İMRALI'YA DA, OSLO'YA DA GÖNDEREN BENİM

İmralı'ya da gönderen benim, Oslo'ya da gönderen benim. Niye ortada bir problem var? Terör mücadelesinde başarılı olmamız lazım. Bunun için bazı bilgi alışverişlerine sahip olmamız lazım. Gazetelerde çıkanların hiçbirisi müsteşarım tarafından verilmiş sözler değil, hepsi yalandır. Yazılı değildir. Konuşmalar, görüşmeler olmuştur. Asla verilmiş sözler değildir. Bunu söyleyenler siyasi menfaat elde eder miyiz acaba, ne devşirebiliriz gayreti içine girmişlerdir.
YARGI, GÖREVİ OLMAYAN BİR ALANA GİRDİ

Gayretlerinden çok çok memnunum. Gerek öncesi, gerek sonrasında ve şimdi ülkeme çok şeyler kazandırdı. Müsteşar Yardımcılığı ve TİKA'nın başında olduğu zaman da iyiydi. İyi yetişmiş bir bürokrattır. İnsan kıyma makinesi değiliz. Bu insan takdir edilmesi gerekirken, bunu yemeye çalışan bazı mahfiller olmuştur. Ana muhalefet partisi olmak üzere... Yargı, görevi olmayan bir alana girdi. Bu konuda, hakkı olmayan bir konumda kendini hissedince kusura bakmasın bizi karışsında görür. Yargı kendini yasamanın üzerinde göremez. 250 meselesinden Müsteşarı yargılama süreci içine sokmaya çalıştı..


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.