DOKAP BAŞKANI GÜLTEKİN, ÇAY TV'YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

DOKAP BAŞKANI GÜLTEKİN, ÇAY TV'YE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı projelere desteklerini sürdürüyor. DOKAP Başkanı Hakan Gültekin destek verdikleri projeleri anlattı. Gültekin projelerin iller ve bölge için önemli olduğu dile getirdi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma idaresi Başkanlığı (DOKAP) Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum ile birlikte toplam 11 ilin kalkınması hız verecek projelere desteklerini sürdürüyor. Çay TV ekibi Merkezi Giresun’da bulunan DOKAP Başkanlığını ziyaret ederek. DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile bölgedeki çalışmalarını sordu.,

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, bölge ve bölgede yer alan illerin kalkınması adına projelerin çok önemli olduğu olduğunu söyledi. Başkan Gültekin, “2021 yılı bizim için dolu geçti. Bu doğrultuda özellikle hedeflerimizde olan projelerle ilgili ve sektörle ilgili önemli çalışmalar yaptık. Bunların en projesi aşaması hem incelenmesi onaylanmasına yürürlüğe girmesi ile ilgili önemli bir süreci geride bıraktık. Artık 2022 ile ilgili projeleri almaya başladık. Bu doğrultuda özellikle tarımdan hayvancılığa, turizmden bitkisel içeriğe Birçok konuda projelerimizi arttırdık. Biz duran bir kurum değiliz hızlı bir şekilde çalışan şartları hızlı dönen bir kurumuz. Bu doğrultuda 2011 yılında kurulduk. Kurulduğunda sekiz ile hizmet ediyorduk ama şu anda 11 ile hizmet eden bir kurum haline geldik.

Kamu kurumlarının gözde kurumuz.  Sahada yapılan işlemleri inceleyen yön veren ve denetleyen zaman içinde bu projeleri ne şekilde alacağımızı değerlendiren bir kurum olarak çalışıyoruz. Her ilin sektör olarak analizleri yaptığımızda farklılıklar arz ediyor. Bir mastır planı çerçevesinde özellikle hayvancılık sivil toplum örgütlerinin içinde olduğu istihdam odaklı projelerin bizler için önemli olduğu ve bu doğrultuda projenin hazırlanmasını istiyoruz. Bir pandemi süreci yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz bu konuda hayvansal gıdanın tarım ürünlerimizin ve katma değeri yüksek olan ürünlere hızlı bir şekilde Yönetilmesini istiyoruz. Ve bu doğrultuda projelerimizi kabul ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.