Davutoğlu'ndan Suriye uçağı açıklaması

Davutoğlu'ndan Suriye uçağı açıklaması

Davutoğlu: Suriye hava sahası güvenli değil, uçuşlar durdu.

Bu sırada Türk hava sahasında uçan Suriye Havayolları'na ait yolcu uçağı, askeri savaş uçakları eşliğinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na saat 17.15'te indirildi. 

DAVUTOĞLU: UÇAKTA SİLAH ÇIKARSA..

Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Uçakta silah çıkarsa uluslararası hukuk uygulanır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi ve iki ülke arasındaki gerginleşen ilişkiler nedeniyle Türk sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşlarını durdurdu.

 

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları;

"Sivil uçakların taşıdıkları kargoyla ilgili bildirim yapmaları gerekir. Bu uçakla ilgili kargosunda sivil havacılık kurallarına uygun olmayan bazı yük olduğu bilgisi geldi. Biz de incelenmesi için indirilmesine karar verdik.

SİLAH AKIŞINI KONTROLDE KARARLIYIZ

Bildirim yapılmadan uçması sivil havacılık kurallarının ihlalidir. Sayın Başbakanımız da bilgilendirildi. Şu an inceleme sürüyor. Her an bir gerekçeyle böyle bir rejime yönelik silah akışını kontrol etme konusunda kararlıyız.

Yolcularla ilgili bir şüphe yok, sorun kargoda. Yolculara yemek ikramı da veriyoruz. İsterlerse salonlarımızda ağırlanabileceklerini de belirttik.

Uçakla ilgili istihbaratın kaynağı gizlidir.

Silah çıkarsa uluslararası hukukun gerektirdiği işlemler yapılır."


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.