Danıştay Durdurma Kararı Almıştı Ama Projeye Bütçe Ayrıldı

Danıştay Durdurma Kararı Almıştı Ama Projeye Bütçe Ayrıldı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından durdurma kararı alınan Yeşil Yol projesinin 2. etabı için bütçe ayırdığı ortaya çıktı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Samsun'dan Sarp Sınır kapısına kadar 9 ilin (Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Bayburt, Rize, Artvin) yaylalarını birbirine bağlayacak toplam 2600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesini 16 Aralık 2019 tarihinde oybirliğiyle aldığı kararla durdurmuştu.


Danıştay tarafından alınan bu karara rağmen DOKA'nın, “Yeşil Yol güzergâhındaki Kültür – Turizm Yatırımlarının Desteklenmesi Mali Destek Programı 2. Etap” kapsamında 30 Aralık 2019’da kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara teklif çağrısında bulunduğu, Rize İl Özel İdaresi'nin de bu çağrı kapsamında bütçeye başvurmak için 6 Mart’ta karar aldığı ortaya çıktı.

Öte yandan Fındıklı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da yargı kararına rağmen ikinci etap çalışmalarının devam ettiği iddia edildi. Belediye açıklamasında "Danıştay Yeşil Yol Projesini iptal etti ancak çalışmalar devam ediyor. Bu sürede ilk etap yayla yolları tamamlandı. İkinci etapta yaylalarımızı tamamen yok edecek şekilde tesisleşilecektir. Yargı kararının uygulanması için destek ol, yayla yayla kalsın!" denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.