ÇORUM'DA TARİHİ TAŞ BİNA, 63 YIL SONRA "MİLLET KÜTÜPHANESİ" OLARAK FAALİYET GÖSTERECEK

ÇORUM'DA TARİHİ TAŞ BİNA, 63 YIL SONRA "MİLLET KÜTÜPHANESİ" OLARAK FAALİYET GÖSTERECEK

Çorum Belediyesi, eski hizmet binası olarak faaliyet gösteren tarihi taş binayı restore ederek millet kütüphanesine dönüştürüyor.

Çorum Belediyesi, tarihi taş binayı restore ederek millet kütüphanesine dönüştürme çalışmalarına başladı. 1923 yılında Milli Kütüphane olarak inşa edilen ve 3 Ağustos 1925 tarihinde hizmete açılan tarihi bina, zaman içinde farklı amaçlarla kullanıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın talimatıyla, bu yıl içinde yeni hizmet binasına taşınan belediye, eski hizmet binasını 7/24 açık kütüphane olarak değerlendirme kararı aldı.

1925 yılında hizmete açıldığında üst katında Milli Kütüphane, müzelik eserler teşhir odası, öğretmenler birliği toplantı odası, alafranga ve alaturka müzik çalışma odaları bulunan tarihi bina, zamanla çeşitli amaçlar için kullanıldı. Belediye Başkanı Aşgın'ın liderliğinde, taş binanın alt katının millet kütüphanesine dönüştürülmesi çalışmaları hızla sürüyor. Kütüphanenin, özellikle gençlerin ders çalışabileceği, teknolojik imkânlardan faydalanabileceği bir mekan olması hedefleniyor.

Başkan Aşgın, yaptığı açıklamada, tarihi taş binanın Cumhuriyet'in 100. yılında 7 gün 24 saat açık, ışıkları hiç sönmeyen bir kütüphane olarak hizmete açılacağını belirtti. Binanın alt katının kütüphaneye dönüştürülmesiyle, şehirdeki kitapseverlerin ve öğrencilerin yoğun olarak kullanacağı bir mekanın oluşturulması amaçlanıyor. Açılışın yılsonuna kadar gerçekleşmesi planlanıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.