Çöpe Atılan Her Şey Sanata Dönüştü

Çöpe Atılan Her Şey Sanata Dönüştü

ORDU'NUN ÜNYE İLÇESİNDE "SIFIR ATIK PROJESİ" ÇERÇEVESİNDE GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ AÇILDI

Ordu'nun Ünye ilçesinde "Sıfır Atık Projesi" çerçevesinde geri dönüşüm sergisi açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayeleriyle sürdürülen Ordu Kültür ve Sanat Etkinlikleri amacıyla "Sıfır Atık Projesi" çerçevesinde, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi tarafından geri dönüşüm sergisi açıldı.

Serginin açılışına, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Ünye Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

"Bu sergide çöpe atılan her ürünün sanata dönüştürüldüğünü görüyoruz"

Sergide konuşan Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Bilgin, "Bu sergimiz Ordu kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yaptığımız geri dönüşüm sergisidir. Dolayısıyla geri dönüşümü biz sadece çevre koruma veya doğayı koruma etkinliği olarak algılamıyoruz. Bugün insanlarımızın gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için bu sergi aslında bir vefa borcudur diye düşünüyoruz. Bu gün yaşadığımız dünyada bu işe yaramaz depoya kaldırdığımız, çöpe attığımız veya rafa kaldırdığımız ürünlerin sanata dönüştürüldüğünü görüyorsunuz. Ve bu anlamda kadrolu öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin ve kursiyerlerimin emeklerine sağlık diyorum" diye konuştu.

"13 bin kursiyerle bine yakın eser ortaya çıkarıldı"

Serginin 2 aylık bir emekle 13 bin kursiyerle bine yakın eserle açıldığını ifade eden Bilgin, "Yaklaşık 300'e yakın usta öğreticimiz ve 16 kişilik kadrolu öğretmenlerimizle beraber biz sahadayız. Dolayısıyla bu serginin hikayesi 2 aylık bir çalışmayla alakalı olarak bine yakın bir ürünlerin sergisidir. Daha burada sergileyemediğimiz birçok eserlerimiz var. Sıfır atığı Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde dünya tanımıştı. Dolayısıyla bu sergiye arkadaşlarımızın el emeği göz nuru olarak küçük dokunuşları oldu. Bu sergimiz toplamda 2 gün sürecektir" ifadelerine yer verdi.

Sergiye gezen Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve ilçe protokolü emeği geçen herkese teşekkür ederek kursiyerlere başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.