Bugün mayısın 17'si ve kar yağmaya başladı

Bugün mayısın 17'si ve kar yağmaya başladı

ERZURUM'UN AŞKALE İLÇESİNDE, YAZ AYLARINA GİRERKEN KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU. İLÇE MERKEZİNDE YAĞMUR OLARAK GÖRÜLEN YAĞIŞ, YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI ŞEKLİNDE DEVAM EDİYOR

Aşkale İlçesi'nde Mayıs Ortasında Kar Yağışı Şaşkınlık Yarattı

Erzurum'un Aşkale ilçesinde, yaz aylarına girerken kar yağışı etkili oldu. İlçe merkezinde yağmur olarak görülen yağış, yüksek kesimlerde kar yağışı şeklinde devam ediyor. Tepsicik köyünde dün öğleden sonra başlayan kar yağışı, kısa sürede çevreyi beyaza bürüyerek büyük bir şaşkınlık yarattı.

17 Mayıs'ta beklenmedik şekilde meydana gelen kar yağışı, köydeki hayatı olumsuz etkiledi. Otlakta bulunan büyükbaş hayvanlar acilen içeri alınırken, yem stoklarının bitme aşamasına gelmesi köylüleri endişelendirdi. Yaz aylarının başında gelen bu soğuk hava dalgası, vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Köyde yaşayanlar, hayvan yiyecekleri konusunda birbirlerine yardımcı olarak dayanışma içinde hareket ediyorlar. Zorlu kış şartlarını andıran bu beklenmedik kar yağışı, köylülerin işlerini zorlaştırsa da, köylüler bu süreci dayanışma içinde atlatmaya çalışıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.