Bilim Ve Teknolojinin Kalbi Bayfest İle Bayburt’ta Attı

Bilim Ve Teknolojinin Kalbi Bayfest İle Bayburt’ta Attı

BAYBURT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN "BİLİM VE TEKNOLOJİNİN KALBİ BAYBURT'TA ATIYOR" SLOGANIYLA, BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENEN BAYFEST BİLİM VE TEKNOLOJİ FESTİVALİNİN AÇILIŞI, ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KAPALI SPOR SALONU'NDA TÖRENLE YAPILDI

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bilim ve Teknolojinin Kalbi Bayburt'ta Atıyor" sloganıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinin açılışı, Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda törenle yapıldı. Öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve genç beyinleri bu alanda bilgi paylaşımına teşvik etmek amacıyla düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinde, ziyaretçiler 35 farklı atölye çalışmalarını meraklı gözlerle inceleyerek, yarışmalar ve gösteriler eşliğinde festivalin keyfini çıkardılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstikal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış programı, Bayburt Ortaokulu halk oyunları ekibinin, gösterileriyle devam etti. Ardından Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi ROBOHATİP takımına ait roketler gökyüzüne fırlatılarak festivalin kapıları ziyaretçilere açıldı.

Model uçak simülasyonu, köpük kesme makinesiyle roket yapımı, çizgi izleyen robot etkinliği, Hüsn-i hat atölyesi, lazer cnc atölyesi, su piyanosu ile yanmayan el deneyi gibi 35 farklı atölye çalışmalarının yanı sıra, model roket yarışması, yapay zeka yarışması, lastik motorlu uçak yarışması ve kodlama yarışmalarıyla öğrencilerin bilimsel, kültürel ve edebi eserleri sergilenerek, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İl protokol üyeleri de, öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı stantları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Bilimin ışığında ilerleyerek farklı çalışmalar ortaya koyan öğrencilerin eserleri ise, il protokol üyeleri başta olmak üzere, ziyaretçilerden tam not aldı.

Açılış töreninde konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, BAYFEST gibi bir markayı Bayburt'a kazandıran İl Müdürlüğüne, eğitim camiasına ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileterek, "Gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak, bu alandaki bilgi paylaşımına teşvik etmek amacıyla düzenlendiğimiz BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Şehrimizin parlayan yıldızı haline gelen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinin tüm katılımcılarına ve ziyaretçilerine şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize böyle iftihar verici markayı kazandıran ve ikinci olmasına rağmen ileriye dönük daha da kökleşerek güzel bir organizasyon haline gelecek festivalin düzenlenmesinde emeği geçen İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere sürece eğitim camiasıyla birlikte yol yürüyen tüm kurumlarımıza ve kurum amirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

BAYFEST Bilim ve Teknoloji festivalinin atölyeler, etkinlikler, yarışmalar ve gösteriler eşliğinde 3 gün boyunca ziyaretçilerine açık olacağını söyleyen Vali Eldivan, "Bilim ve teknoloji festivali, atölyeler, etkinlikler, yarışmalar ve gösteriler eşliğinde 3 gün boyunca siz değerli misafirlerimizi ağırlayacaktır. Bu misafirler arasında günümüzün Ali Kuşçuları, Cezerileri, Mimar Sinanları, Harezmileri, İbn-i Sinaları, Hezarfen Çelebileri, Katip Çelebileri çıkacak. Bu emaneti devralan gençlerimiz, bayrak yarışı içinde kendilerinden sonraki nesillere bu vazifeyi teslim edeceklerdir. Sevgili gençler inanıyorum ki her biriniz ülkemizin teknoloji elçisi olacak, zehir gibi çalışan beyinleriniz ve bitmek bilmeyen enerjinizle ülkemizin yarınlarına unut olacaksınız. Yerli ve milli teknolojiye olan ilginiz, bu uğurda sergilediğiniz azim ve kararlılığınız için sizleri tebrik ediyorum. Özellikle Bayburt insanının zeki, çalışkan ve becerili olmasından yola çıkarak şunu söylemek istiyorum; BAYFEST inşallah bütün Türkiye'yi saracak, en azından buradaki gençlerimizi bir adım sonraya taşımak için hayırlı neticelere vesilelere olacaktır" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ise, bilim ve teknolojiye hizmet eden bu festivalde geleceğe yön veren gençlerin güzide çalışmaların inceleyeceklerini belirterek, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere şükranlarını sundu.

Bilim ve Teknoloji Festivali kapsamında ziyaretçiler stantları gezerek roket ve insansız hava aracından sanal gerçeklik uygulamalarına, kodlama ve model uçak yarışlarından teleskop gözlemine farklı atölye çalışmalarını deneyimlediler. Festivaldeki atölyeler yoğun ilgi görürken ziyaretçiler model roket, yapay zeka, lastik motorlu uçak ve scracth kodlama yarışmaları ile doyasıya eğlendiler.

Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleşen festival, 13 Haziran tarihine kadar halka açık olacak.

Bilim Ve Teknolojinin Kalbi Bayfest İle Bayburt’ta Attı

Bilim Ve Teknolojinin Kalbi Bayfest İle Bayburt’ta Attı

Bilim Ve Teknolojinin Kalbi Bayfest İle Bayburt’ta Attı

Bilim Ve Teknolojinin Kalbi Bayfest İle Bayburt’ta Attı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.