Başsavcılık'tan Özal'ın ölüm raporu için açıklama

Başsavcılık'tan Özal'ın ölüm raporu için açıklama

Başsavcılık: "Soruşturmaya devam edilecek. Kesin ölüm nedeni de tespit edilemedi."

Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunda mevcut bilgi ve bulgular ile kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğinin oy birliğiyle mütala edildiğinin bildirildiği kaydedildi.
"KESİN ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ SORUŞTURMAYA DEVAM EDİLECEK"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu ile ilgili yapılan açıklamada, ''Adli Tıp Kurumu raporunda ölümün hemen sonrasında gerekli otopsi işleminin ve ölü üzerinden derhal alınması gerekli kan, idrar ve doku örnekleri gibi materyallerin alınarak incelemelerinin yapılmamış olması nedeniyle kesin ölüm sebebinin saptanamadığının bildirilmiş olması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından dosyada mevcut Adli Tıp Kurumu raporu diğer bulgu ve deliller ışığında soruşturmaya devam edilerek, muktezaya bağlanacaktır'' denildi.
ZEHİRLENMEDİ, KALP KRİZİNDEN DE ÖLMEDİ

Savcılık açıklamasında  zehirlenmeye ilişkin bir bulguya rastlanmadığı ve Özal'ın kalk krizinden de ölmediği belirtti.

RAPOR SÜRECİ

Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı talimat doğrultusunda, Özal'ın mezarı açılmış, naaşı incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Daha sonra hazırlanan rapor 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılmıştı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.