AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 'Yeşil Yol Devam Edecektir'

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 'Yeşil Yol Devam Edecektir'

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Yeşil Yol projesi ya öyle ya böyle devam edecektir. Bu milletimizin hissiyatı ve ortak talebidir.” dedi

Günebakış Gazetesi'nin haberine göre AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Danıştay tarafından 2. kez durdurulan Yeşil Yol Projesi'nin son durumunu görüşmek üzere DOKAP Başkanı Yusuf Mengi’yi ziyaret etti. Milletvekili Cora, “Yeşil Yol projesi ya öyle ya böyle devam edecektir. Bu milletimizin hissiyatı ve ortak talebidir.” dedi.

 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Danıştay tarafından 2.kez durdurulan Karadeniz Bölgesi'nde, 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'nin akıbetini görüşmek üzere Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Yusuf Mengi’yi ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. 
 
Vekil Cora, Yeşil Yol’un sıradan bir yol olmadığını, bölgenin gelişmesi ve kalkınması için son derece önemli bir turizm güzergahı olduğunu söyledi.

“Yeşil Yol, Yeni Bir Yol Projesi Değildir"
Danıştay’ın Yeşil Yol’u durdurma kararını değerlendiren vekil Cora, “Mahkemenin Yeşil Yol’u iptali kararı, hukuka yasalara ve mevzuata göre doğru değildir. Karar temyiz aşamasındadır. Yeşil yol, yeni bir yol projesi değildir. Bir güzergahın adıdır. Bu güzergah turizm güzergahıdır ve halihazırdaki mevcut yollardır. Bu yolların sanat yapıları ile iyileştirilmesinin kime ne zararı vardır? Aksine bölge ekonomisine ciddi katkısı vardır. Yeşil Yol, bölgenin kaderidir. Bölgenin gelişmesi ve kalkınması için elzemdir. Dolayısı ile bundan sonraki süreçte yeşil yol projesi ya öyle ya böyle devam edecektir. Bu milletimizin hissiyatı ve ortak talebidir.” şeklinde konuştu. 
 
Yeşil Yol güzergahında şu ana kadar 150 km. asfalt serildiğini de sözlerine ekleyen Vekil Cora, Yeşil Yol’da beton ve stabilize yol yapımının da tamamlandığını ifade etti.
 
Danıştay, Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan yolların, yaylaların varlığını yok edeceğine dikkat çekerek yol boyunca sürekliliği olan bir yapılaşmaya neden olacağını vurgulamış ve projeyi durdurmuştu
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.