Kasko Teklifi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Kasko Teklifi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Gözünüz gibi baktığınız arabanıza bir kasko sigortası yaptırarak rahat etmeniz ve olası risklere karşı hem kendinizi hem aracınızı, hem de bütçenize güvence altına almanız çok önemlidir. kasko yaptırmayı planlıyorsanız, doğru yerdesiniz

Zorunlu bir sigorta türü olmamakla birlikte kasko, günümüzde artık neredeyse her araç sahibinin yaptırdığı, bir otomobil için olmazsa olmaz niteliği taşıyan bir sigorta türü haline gelmiştir. Aracınızı pek çok durumda güvence altına alan ve aracınıza gelebilecek hasarı karşılayan kasko sigortası, çarpmadan çarpışmaya, aracın çalınmasından yanmasına kadar pek çok yüksek riskli durumda geçerlidir. Gözünüz gibi baktığınız arabanıza bir kasko sigortası yaptırarak rahat etmeniz ve olası risklere karşı hem kendinizi hem aracınızı, hem de bütçenize güvence altına almanız çok önemlidir. Eğer siz de aracınız için kasko yaptırmayı planlıyorsanız, doğru yerdesiniz. Kasko teklifi alırken nelere dikkat etmeli ve kasko yaptırmadan önce hangi hususlar göz önünde bulundurulmalı, sizin için derledik.

1. Sigorta şirketi seçimini iyi yapın: Vakit kasko yaptırmaya geldiğinde karşınıza sayısız sigorta şirketi ve onların beraberinde sunduğu sayısız kasko poliçesi paketi olacaktır. Bir kasko sigortası yaptırmadan önce güvenilir ve dürüst bir sigorta şirketi ile çalışmayı tercih etmeniz çok önemlidir. Her ne kadar sigorta şirketleri ilk etapta kasko teklifi verirken genellikle birbirine benzer paket teklifleri verecek olsa da, güvenilir ve işinin uzmanı firmalar size ve isteklerinize özel paketler ve ek teminatlar da sunacaktır; bu da firmalar arasında ayrım yapmanızı kolaylaştırarak size süreç içerisinde daha çok yardımcı olacaktır. Size özel en iyi teklifi almak ve aracınıza gönül rahatlığıyla kasko yaptırmak için Hepiyi Sigorta'ya gelebilirsiniz.

2. Sigorta şirketinin müşteri memnuniyeti düzeyini araştırın: Her firmanın aynası müşterisidir, bu nedenle de kasko almadan önce seçeceğiniz sigorta şirketinin bir karnesi niteliğinde olan müşteri yorumlarını incelemeyi ihmal etmeyin. Özellikle   kaza, aracın çalınması vb. durumlar sonrası kasko şirketi ile yaşadığı tecrübeleri anlatan müşterilerin yorumlarını ve değerlendirmelerini okuyarak firma hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilir, gerçek vakalar karşısında nasıl bir tutum sergilediğini ve profesyonellik düzeyini tespit edebilirsiniz.

3. Ödeme alternatiflerinizi değerlendirin: İçinize sinen bir sigorta şirketinde karar kıldıktan sonra sıra ödeme seçeneklerinizi değerlendirmeye gelecektir. Bütçenize en iyi şekilde uyan taksitlendirme ve ödeme alternatiflerini göz önünde bulundurarak satın aldığınız hizmetten en iyi verimi sağlayabilirsiniz.

4. Poliçenizdeki miktarın aracınızın gerçek değerini yansıttığından emin olun: Herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığınızda aracınızın gerçek değerini bilmek her zaman sizin faydanıza olacaktır. Eğer sıfır bir araç sahibiyseniz ve ona bir kasko yaptırmayı düşünüyorsanız, kasko poliçenizde belirtilen miktarın ve aracı alırken ödediğiniz bedelin aynı olması gerekmektedir.

5. Önce kapsama, ardından fiyata bakın: Her ne kadar kasko teklifi alırken önceliğimiz ister istemez satın aldığımız paketin fiyatı, yani bize olan maliyeti olsa da, kasko poliçesinin kapsamının da en az fiyatı kadar kritik olduğunu unutmamamız gerekir. Kasko teminat kapsamları dar, genişletişmiş vb.  farklı seçeneklerle karşınıza çıkabilir. Her ne kadar kapsamı dar kasko paketlerini bütçenizi en rahatlatacak paketler olsa da, yaşanabilecek olası kaza hallerinde size daha fazla destek sağlayacak ve sizi uzun vadede çok daha yüksek masraflardan koruyacak olan daha geniş ve ek teminatlı paketleri de göz ardı etmemeniz gerekir.

6. İkame araç temini olup olmadığını kontrol edin: Kasko yaptırmanızın en temel amaçlarından bir tanesi, olası bir kaza durumunda meydana gelebilecek masrafların karşılanmasını sağlamaktır. Örneğin ikame araç sizin için önemli bir hizmetse kasko poliçesi almadan önce ikame araç hizmetinin poliçeye dahil olup olmadığını mutlaka teyit etmeniz önerilir. Ama kaza durumunda evde kullanabileceğiniz yedek bir araç varsa ikame araç hizmeti almayıp poliçeyi yaptırırken fiyat avantajı da elde edebilirsiniz. Yani sunulan teminatların sizin ihtiyacınıza göre kişiselleştirilebilir olması önemlidir.

7. Poliçenin muafiyet uygulamasına dikkat edin: Otomobilin alabileceği hasar bedelinin sigorta şirketi ile sigortalı arasında paylaşarak ödenmesi anlamına gelen muafiyet uygulaması, kasko poliçelerine dahil edilebilen bir uygulamadır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey, ödeyeceğiniz yüzdenin ne kadar olduğudur. Eğer poliçenizde muafiyet uygulaması gibi bir uygulama belirtilmemişse, aracın alacağı hasarın, poliçenin genel ve özel şartlarına uygun olması durumunda, tamamını sigorta şirketi tek başına ödeyecek anlamına gelir.

8. Özel şartların kapsamını öğrenin: Kasko sigorta şirketinizi seçtiniz, poliçenizi belirlediniz, paketinizde karar kıldınız; sıra son imzayı atmaya geldi. Kasko satın almadan önce sigortanın genel şartlarını ve özel şartlarını dikkatlice kontrol etmeniz ve sigortanızın hangi durumlarda geçerli olacağını onu satın almadan önce bilmeniz tavsiye edilir. Bunun nedeni, sigorta özel şartları bölümünde kasko poliçenizde yer almasını isteyebileceğiniz önemli teminatların bulunmasıdır.

İstekleriniz, ihtiyaçlarınız ve bütçeniz doğrultusunda size özel olarak hazırlanan bir kasko teklifi almak ve yüzde yüz güven eşliğinde bir kasko sigortası yaptırmak için Hepiyi Sigorta yanınızda.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.