YUSUFELİ’NDE YENİ YERLEŞİM YERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

YUSUFELİ’NDE YENİ YERLEŞİM YERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Yusufeli İlçesinde, Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri koordinasyon toplantısı yapıldı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Yusufeli Belediye Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, Yusufeli Barajı ve HES projesi ile Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasındaki son durum ve yapılması planlanan çalışmalar, kamulaştırma, viyadük çalışması ve karayolları görüşüldü. DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Türkiye’nin prestij projeleri arasında gösterilen projelere ilişkin sunum yapa

 Yusufeli İlçesinde, Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri koordinasyon toplantısı yapıldı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında Yusufeli Belediye Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, Yusufeli Barajı ve HES projesi ile Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasındaki son durum ve yapılması planlanan çalışmalar, kamulaştırma, viyadük çalışması ve karayolları görüşüldü.

DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Türkiye’nin prestij projeleri arasında gösterilen projelere ilişkin sunum yaparken, bundan sonra yapılacak işler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 
Muhtemel oluşacak sorunlar ve çözümler istişare edildiği toplantı da; TOKİ kasım ayında ve aralık ayında iki üstyapı ihalesi daha yapacak. İçme suyu ihalesi de takrar yapılacak. Yusufeli Viyadüğü ile ilgili süreçte devam ediyor.




Öncelikle Viyadüğün altında kalan kamu binaları yapılacak.
 
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Yusufeli Barajı ve HES Projesi sebebiyle baraj gölü altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin Yansıtıcılar ve Sakut Deresi Mevkiinde yeniden göl manzaralı, modern bir şehir olarak 3 bölge halinde inşa edildiğini söyledi.
 
Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Doruk, baraj gövdesine bugüne kadar 1 milyon 950 bin metreküp gövde betonu döküldüğünü ve yüksekliğin 145 metreye ulaştığını ifade etti.



Yusufeli Barajı ve HES projesinde yaklaşık yüzde 71 fiziki gerçekleşme sağlandığını kaydeden Vali Doruk, yeraltı santral binasında elektro-mekanik parçaların montaj çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Toplantıya, Artvin Valisi Yılmaz Doruk,  Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, TOKİ temsilcisi, Yüksel Proje, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak ve kurum Müdürleri katıldı. 



 
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.