Yeni Yusufeli’nin silüeti oluşmaya başladı

Yeni Yusufeli’nin silüeti oluşmaya başladı

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı süren baraj inşaatı nedeniyle suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim alanındaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Konutların şekillendiği, çocuk park alanlarının bile oluşturulduğu ilçe için her ayrıntı düşünülmüş.


Tamamlandığında temelden 275 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yeri çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

yeni-yusufeli-resimleri-1.jpg
DSİ Çoruh projeleri kapsamında 26. Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen Yusufeli yeni yerleşim yeri üst yapı çalışmalarında 3 bölgede devam ediyor. Çalışma kapsamında 16.775.000 m kazı ve 9.900.000 m dolgu yapılarak yeni yerleşim yeri için bin 424 da alan elde edildi. 1 Temmuz 2015’te başlanan altyapı çalışmalarında 10 Aralık 2018’e kadar 2 iş tamamlandı.

yeni-yusufeli-resimleri-12.jpg

Toplam 16 milyon 775 bin metreküp kazı ve 9 milyon 900 bin metreküp dolgu yapılarak 1424 dekar alanın elde edildi. İhalesi 14 Kasım 2018’de yapılan Yusufeli ilçesi yeniden yerleşim yeri ve köylerin yeniden yerleşim yerleri altyapı çalışmaları işine 27 Kasım 2018’de başladı.

yeni-yusufeli-resimleri-13.jpg
Proje kapsamında Çevreli, Tekkale ve İşhan yeni köy yerleşim yerinin altyapı çalışmaları ve yeni ilçenin atık su, yağmur suyu, elektrik hatları, destekleme, yol, kaldırım, çevre düzenlemesi, toprak taşınması, sulama sistemi, dere ıslahı gibi işlerinin yapılacak. 3. bölgede kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının döşeme ile tüm bölgelerde sanat yapı işleri sürerken, işin fiziksel gerçekleşmesi yüzde 87 seviyesine ulaştı.

yeni-yusufeli-resimleri-14.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.