Rize Türk Müziği Korosundan Artvin’de Muhteşem Konser.

Rize Türk Müziği Korosundan Artvin’de Muhteşem Konser.

Türk Müziği Solistleri Artvin'i Salladı

Yaklaşık 3 yıldır Rize’nin Kültür yaşamının önemli bir parçası olan ve tamamen gönüllülerden oluşan Rize Türk Müziği korosu  bu kez solistler geçidi ile Artvin'li Müzikseverlerle buluştu. 
Rize Ebruli Yaşam ve Sanat  Derneğinin girişimi ve Artvin Belediyesi katkıları ile gerçekleştirilen ve dün akşam saat 19.00’da  Artvin Ahmet Hamdi  Tanpınar Kültür Merkezi Salonunda Şef R.T.E.Ü Araştırma görevlisi İrfan Çalık Yönetiminde Artvin’li  müzikseverlerin  karşısına çıkan Rize’nin Türk Müziği korosu Solistler geçidi ile izleyicilere muhteşem bir gece yaşattı. Yaklaşık 2,5 saat süren konserde Solistler 23 eserden oluşan bir repertuarla izleyici ile buluştular.

 

Artvin Belediyesinin büyük katkıları ile gerçekleşen konsere Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Garnizon Komutanı P.Albay Güven Dalgıç, Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Duman, Daire amirleri Kamu kurum ve kuruşları çalışanları ile çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

 

Konserin sonunda Artvin belediye Başkanı Dr. Emin Özgün Koro Şefi irfan Çalık’a bir demet çiçek vererek teşekkür etti. Basının sorularını da cevaplayan Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, Artvin Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında bu tür programları daha önce de yapıldığını bundan sonra da yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

 

Başkan Özgün,; “Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği sanat adına çok güzel bir Türk Sanat Musikisi topluluğu oluşturmuş. Birçok konser vermişler. Dernek yöneticileri Artvin’e gelerek yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verdiler. Ben de neden Artvin’de olmasın dedim ve bu güzel konseri gerçekleştirmiş olduk. Türk Sanat Müziği özümüzü, sevgimizi, aşkımızı, bir başka güzel anlatır. Bu gece salonda her kesimden, her yaştan insan vardı. Herkes bir başka şarkı içinde kendisini buldu. Herkes gönül hissesine düşen payını aldı.

 

Salondan ayrılan insanların yüzündeki mutluluk her şeye değer. Ben Ebruli Yaşam Ve  Sanata Derneği’ni kutluyorum. Gönüllü insanlar bir araya gelerek güzel bir topluluk oluşturmuşlar.  Bu tür sanatsal ve kültürel etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

 

Program sunucusu Birsen Ertan ise konserle ilgili yaptığı değerlendirmesinde; "Artvin dinleyicisi çok farklı. Bu akşam salon doluydu insanlar çok ilgiliydi. Sanatçılarımıza eşlik ettiler ve sonuna kadar dinlediler. Bu sanata ve sanatçıya saygının bir ifadesidir. Biz Belediye Başkanı Emin Özgün’e çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

Öte yandan konser sonrası geceyi değerlendiren Türk Sanat Musikisi dinleyicileri ise; “Türk Sanat Müziğinin özelliği insanların ruhlarını dinlendirmesi, insanları sakinleştirmesi, gönül telini titretmesidir. Bu gece birçok insanın gönül sarayı huzurla, mutlulukla doldu. Biz çok beğendik. Sayın başkandan bu tür sanatsal ve kültürel programların devamını bekleriz” ifadelerini kullandılar.

 

Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce’nin, Koro elemanlarının Rize’den Artvin’e gidiş dönüşleri ve Artvin’de 2 akşam misafir edilmesi esnasında gösterdiği özel ilgi de gözlerden kaçmadı.  

KORODA GÖREVLİLERİN İSİM LİSTESİ

 

Koro Şefi: İrfan Çalık  RTEÜ Öğretim görevlisi

 

Solistler:

 

Esra Bal

 

Çiğdem Muratoğlu

 

Gül Okul

 

Funda İpek Tepe

 

Şeyma Osma

 

Ahmet Topal

 

Salim Tornacı

 

Muharrem Mollayakupoğlu

 

Yavuz Kabaoğlu

 

Sazlar:

 

Kalavye: Mustafa Sarıkaya

 

Çello: Hüseyin emre Güçlü

 

Ney:  Alpay Sarı

 

Ud: Bülent Oran

 

Keman: Cemal Zihni Erenel

 

Kanun: Taner Karaağaçlı

 

Ritim Sazlar: Adil Ataç-Serkan Özdemir


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.