Mahkeme, 60 sanığın beraat talebini reddetti

Mahkeme, 60 sanığın beraat talebini reddetti

Hopa olaylarıyla ilgili açılan iki farklı davanın birleştirildiği ve 60 sanığın yargılandığı ikinci dava bugün görülen ilk duruşma ile başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011'de Hopa’da düzenlediği miting öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarda örgüt suçlaması ile görülen davaların ardından 51 kişi hakkında faklı suçlamalar ile örgüt suçlaması ile açılan davalarda beraat eden 9 kişi hakkında ise yeni suçlamalarla dava açılarak iki dava birleştirilmişti.

60 sanık hakkında Hopa Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi’nde “basit yaralama, görevi yaptırmamaya mani olmak için direnme ve halkın kanunlara aykırı olarak toplantı ve gösteri yürüyüşünde bulunmaları için kışkırtma, kamu malına zarar verme, kanuna aykırı gösteri ve yürüyüşler düzenleme, yönetme bunlarda yapılan hakaretlere katkıda bulunma” suçlamaları ile açıdan davada bugün yargılamalara başlanıldı. 60 sanıktan 38’sinin katıldığı duruşmada sanıklar 14 avukat tarafından savunuldu. Davacı tarafından tek avukatın yer aldığı duruşmada, 14 davacı arasında Başbakan’ın yakın koruma ve hizmet ekibinden isimlerin de olduğu görüldü.

ARA KARAR İLE BERAAT TALEBİ REDDEDİLDİ
Duruşmanın ilk bölümünde savunma avukatları, sanıklar hakkında dosyaya konulan delillerin yasal usuller ile elde edilmemiş olduğu gerekçesi ile sanıkların tamamının beraatını talep etti. Duruşmanın hakimi ise delillerin yargılamaya yardımcı olabilecek nitelikte olduğu için verdiği ara kararla talebi reddetti. Savunma avukatları delillerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden ve montajlanarak hazırlandıklarını ileri sürmüşlerdi.

Ara kararın okunduğu sırada 14 savunma avukatı kararı dinlerken ayağa kalkmadı Hakim avukatlara “Ara kararı oturarak mı dinleyeceksiniz” diye sordu. Avukatlar ise ayağa kalkmayacaklarını belirttiler.

Ali Aksu isimli sanık ifadesine başlarken “Sadece sağımda bulunan avukatlara hoşgeldin diyorum” dedi. Hakim ise bunun üzerine “Solundaki avukata hoş geldin demeyecekmisin ?“ diye sordu.

Sanık sadece savunma avukatlarına "hoş geldin" diiyeceğini belirtti. Bu diyalog salonda gülüşmelere neden oldu. Duruşma uzayınca salonu dolduran sanık ve sanık yakınlarına su dağıtımı yapıldı.

Duruşma sırasında sanıklara olaylar sırasında çekilen fotoğraflar gösterilerek fotoğraflardaki kişilerin kendileri olup olmadığı soruldu.

Sanıkların ifadelerinin alınması sürüyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.