Köyde Çıkan Yangında 20 Ev Yandı

Köyde Çıkan Yangında 20 Ev Yandı

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Yarbaşı köyünde çıkan yangında 20 ev yandı. İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangının devam ettiği öğrenildi.

 İlçeye bağlı 35 haneli Zeytincik köyünde, sabaha karşı İsmail Pala'ya ait boş ahşap evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangının çevreye sıçraması sonucu cami ile köy odası ve 22 ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Şavşat, Ardanuç, Borçka, Yusufeli belediyeleri itfaiye ekipleri, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve özel bir şirket personeli ile vatandaşların müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.

Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salih Mehmet Avcı ile Zeytincik köyüne giderek incelemede bulundu.

Vali Cirit, burada yaptığı açıklamada, yangının ahşap bir evde elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini belirterek, "Tek tesellimiz yaralı ve can kaybının olmamasıdır. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait itfaiye ekiplerimiz yangın müdahale etmiştir. Yangın tamamen söndürülüp kontrol altına alınmıştır" dedi.

İlk belirlemelere göre bir cami, bir köy odası ile 22 evin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Vali Cirit, "Bu köyümüz hem beton hem de ahşap mimarinin uygulandığı eski köylerimizden. Köyümüzün bir kısmında, yapımı devam eden Yusufeli Barajı'dan dolayı kamulaştırma yapılmıştır. Dolayısıyla ahşap bir mimaride olabilecek en küçük yangın tüm köyü etkileyen afete dönüşmüştür" diye konuştu.

Vali Cirit, köy sakinlerine "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, "Devlet olarak her zaman kendilerinin yanındayız. Kısa sürede yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Yangın yerindeki ilgili kurumlarımızın amirleriyle hasar tespit çalışmalarına başlandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımızla köyümüzde neler yapılabileceği konusunda çalışmalara başlayacağız" ifadesini kullandı.

Öte yandan yetkililer, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını bildirdi.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.