Katil Zanlısı Sınır Kapısında Kıskıvrak Yakalandı

Katil Zanlısı Sınır Kapısında Kıskıvrak Yakalandı

Antalya'nın Alanya ilçesi Konaklı Mahallesi'nde 13 Aralık günü silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede son nefesinde "Beni kardeşim vurdurdu" dedikten sonra hayatını kaybeden Mehmet Bingöl'ün katil zanlısı Rus uyruklu çıktı. Zanlı, Artvin Sarp Sınır Kapısı'ndan ülkeden ayrılacağı sırada jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 13 Aralık akşamı Konaklı Mahallesi'nde işyerinden çıkan ve evine doğru giden 40 yaşındaki Mehmet Bingöl, uğradığı silahlı saldırı sonucu karnından ağır yaralanmıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Bingöl, burada olayı soruşturan jandarma ekibine "Beni kardeşim vurdurdu" dedikten kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti. Bingöl'ün üvey kardeşi olduğu belirlenen Hüseyin K. olaydan 4 saat sonra Alanya'da gözaltına alınırken, cinayetle bir bağı olmadığını söyleyen Hüseyin K. çelişkili ifadeleri sonrası serbest bırakılarak takibe alınmıştı.

Konaklı Mahallesi'nde olayın gerçekleştiği noktada bulunan yaklaşık 50 işyerine ait güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen jandarma ekipleri, olayı gerçekleştiren zanlının eşkalini belirledi. Yüz tarama sistemi sayesinde zanlının Rus asıllı İgor C. olduğu belirlendi. Zanlının peşine düşen Antalya İl ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlıklarına bağlı özel ekip, zanlının eşkal bilgilerini havalimanları ve sınır kapılarına da faksladı. Zanlının en son Artvin'de görüldüğü haberi üzerine durumu Artvin Jandarma Komutanlığı'na bildiren ekipler, aynı gün yola çıkarak İgor C.'yi Sarp Sınır Kapısı'ndan çıkış yapacağı sırada yakalayarak gözaltına aldı.

Cinayeti itiraf eden ve kendisini para karşılığı Hüseyin K.'nın kiraladığını söyleyen zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. Jandarmanın takip ettiği Hüseyin K. de Alanya'da yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.