Hopa belediye başkanı cihan: “hopa perişan halde”

Hopa belediye başkanı cihan: “hopa perişan halde”

itfaiye aracı o kişileri kurtardı. Geri çıkarken araç devrildi”

Artvin'in Hopa ilçesi Belediye Başkanı Nedim Cihan, 500 yılda bir görülebilecek bir afetle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Hopa’nın perişan halde olduğunu söyledi.
Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan Cihan, bölgede yaşanan sel afetinin 4. gününde düzenlediği basın toplantısında, 500 yılda bir görülebilecek bir afetle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. 2.5 saatte metrekareye 187 kilo yağış düştüğünü söyleyen Cihan, “Memleketimiz yağışlı bir bölge ve araziler akışkan özeliğe sahip heyelanlı. Heyelanla gelen ağaç kökleri menfezlerimizi tıkadı ve su baskını oldu. Bizde o gün belediye binasında mahsur kaldık. Menfezler tıkanınca su yön değiştirdi. Sel suları ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını bastı. Yaradandan gelen bir şey. Şimdi çalışmaya başladık ve aksaklıkları gidermeye çalışıyoruz. Çeşitli illerden 86 araç ve 140 personel ilçemize gelerek çalışmalara katıldı. Önceliğimiz yaşam alanlarını temizlemek ve bu yaşamın da devam edebilmesi için gıda işi ile uğraşan iş yerlerinin bodrum katlarını temizlemeye çalışıyoruz” dedi.
Cihan, “DSİ yan derelerin ıslahını yaptı. İşi güzel. Bu selde bir tane duvarı yıkılmadı. Gayet sağlam. Ama kesitler dar tutulmuş. Mühendislikte 50-110 yıllık hesap ediliyor ama böyle bir feyezan hesabı yapılmadığı için kesitler dar tutulmuş. Gelen rusubatla kesitler doldu ve sular etrafı bastı. Şehir merkezimiz perişan halde. Felaket zarar ziyanımız var. Bugüne kadar ölülerimizle uğraştık. Şimdiden sonra vatandaşımın mağdur olmaması için çalışacağız. Vatandaşlarımız mağduriyetlerini doğru olarak bize iletirse biz de onlara yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

İTFAİYE ARACININ DEVRİLMESİ
Cihan, devrilen itfaiye aracından düşen Talha Su ile ilgili soruları da cevapladı. Cihan, itfaiye aracı ile birlikte itfaiye erlerinin de suya düştüğünü hatırlatarak, “İtfaiye aracı o kişileri kurtardı. Geri çıkarken araç devrildi. Buna yapılacak bir şey yok. Ben telefon edildi de gitmesem tamam. Ben gitmişim kurtarmışım ama araç devrilmiş. Hep beraber devrilmişler. Burada bir kasıt yok. O bölgede önlem alınması ile ilgili bana bir başvuru gelmedi. Ama teknik arkadaşlarla konuşmuş olabilirler” diye konuştu.

Cihan, sel suları ile çöp depolama alanındaki çöplerin sahile saçılması ile ilgili olarak ise,


“Çöp döküyoruz, geri alıyoruz ve bölgeyi ilaçlıyoruz. Bazen de yukarıdan gelen çöpler de dökülüyor. Bu konu sadece benim belediyemle ilgili konu değil. Ben orada vahşi depolama yapıyorum, sonra başka bölgeye taşıyorum. Eğer çöpler fazla orada kalırsa onu da ilaçlıyorum. Yukarıdan çöp geldiyse alırız ne olacak” dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.