Cerattepe'ye polis ve jandarma takviyesi yapıldı

Cerattepe'ye polis ve jandarma takviyesi yapıldı

Artvin'in Cerattepe bölgesinde maden ocağı çalışmaları için gelen ekipleri engelleyen halk ile asker ve jandarma karşı karşıya geldi.

 Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde bakır madeni çıkarmak isteyen şirketin araçlarını engellemek için başlatılan eylem sürüyor. Artvinliler geceyi ateş yakarak yaylada geçirirken, bölgeye takviye olarak çok sayıda polis ve jandarma gönderildi.

Kente 3 kilometre uzaklıktaki Atmaca mevkisinde otomobilleriyle yolu kapatan ve şirketin araçlarını geçirmesine izin vermeyen Artvinlilere, polis ekipleri dün iki kez biber gazlı müdahalede bulundu. Geceyi yayla yolunda ateş yakarak geçiren direnişçiler, çimenlerin üzerinde uyudu.

YENİ BARİKAT KURDULAR

Direniş sırasında halkın yolu kapatmak için bıraktığı araçlar, güvenlik güçleri tarafından çekiciyle kenara alındı, kamyonlar da vinç yardımıyla kaldırıldı.Polisin araçları çekip yolu açarak ilerlemesi üzerine, direniş için bu kez yaklaşık 200 metre yukarıda taş, odun ve çöp tenekeleriyle barikatlar kurdu. Yaklaşık 300 kişilik grup, sabah saatlerinden itibaren 'Direne direne kazanacağız' sloganları atarak barikatın arkasında beklemeye başladı.

BÖLGEYE EK GÜVENLİK GÜCÜ

Cerattepe yolunun açılması için 6 ilden gelen çevik kuvvet ekiplerine ek olarak bu sabah bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi geldi. Çevik kuvvete takviye olarak gelen polislerin yanı sıra Erzurum'dan da bir askeri birliğin olay yerine uzak bir bölgene konuşlanması dikkat çekti.

"BEDENİMİZLE SAVUNUYORUZ"

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, direnişe bugün de devam edeceklerini belirterek, "Bugün farklı bir müdahale olacağını görebiliyoruz. Biz de 20 yıldır direniyoruz. Bizim silahımız yok. Başka hiçbir şeyimiz yok. Bedenimizle bütün canlıların yaşam hakkını savunuyoruz. Artvin halkı olağanüstü bir direniş gösteriyor. Bugün de bunu sürdüreceğiz" dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.