Bal Ormanında Bal Hasadı Başladı

Bal Ormanında Bal Hasadı Başladı

Artvin’in Borçka ilçesinde arıcılar, bal ormanlarında doğaya bıraktıkları kovanlarda organik yöntemlerle üretilen balların hasadına başladı.

 Borçka ilçesinde ve ilçeye bağlı (Macahel) Camili’de organik bal üretimi yapan İsmail Balcı ve Bahattin Kös, zengin bitki örtüsüyle kaplı bal ormanlarında çeşit çeşit çiçeklerden elde ettiği balların hasadına başladılar. Zengin bitki örtüsü ve yaylalarıyla arıcılar için önemli yere sahip olan Camili’de arıcıların sayısı arttı. İlkbahardan bu yana kovanlarını çeşitli bölgelere bırakan arıcılar, çabalarının karşılığını almaya başladı.

Bugünden itibaren bal hasadının başladığını ifade eden İsmail Balcı, “Bu yıl çok umutluyuz. Yılda bir kez bal hasadı yaptığımız bu günleri bayram gibi karşılıyoruz. Özelikle bu yıl bal verimi, geçen yıla göre çok iyi. Bu yıl beklentilerimizin üzerinde bir bal olmuştur” dedi.

Bahattin Kös de kovandaki petek ballarını hasat ettiklerini ifade ederek, “Geçen yıla göre oranla bu yıl daha kaliteli bal alacağımızı ümit ediyoruz. Öncelikle kovan içindeki petek balları hasat ediyoruz. Düzgün olanları paketleyip satışa hazırlıyoruz. Bal hasat için beklediğimiz yerleri çok iyi seçip rakımı yüksek olan bölgelerde çiçeklerin bulunduğu özelikle doğanın temiz ekolojik yapısının bozulmamış yerleri seçtik. Sayısı saymakla bitiremediğimiz 3 bin 500 çeşit endemik bitki türünün olduğunu saptanmıştır. Bu anlamda verimin iyi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.