Artvin'de kayak keyfi

Artvin'de kayak keyfi

Mersivan Dağı'ndaki Atabarı Kayak Merkezi, hafta sonu çok sayıda kayakseveri ağırladı

 Artvin'de 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı'nda, çevresi ladin, köknar ve çam ağaçlarıyla çevrili Atabarı Kayak Merkezi, hafta sonu kayakseverlerin akınına uğradı.

Kar kalınlığının yaklaşık bir metre olduğu kayak merkezinde, güneşli hava ve hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar kayak yaparak karın tadını çıkardı.

Bazı ailelerin, plastik kızak ve şambrellerle kayması ilginç görüntüler oluştururdu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerek kar kalitesi gerekse bulunduğu konum itibarıyla Atabarı Kayak Merkezi'nin diğer kayak merkezlerine göre fark yarattığını söyledi.



Kayak sezonunu 15 Aralık 2017'de yağan yaklaşık 1,5 metrelik karla açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yetim, "Her yıl pistlerde ve liftlerde kaliteyi artırmak için yoğun çalışma gerçekleştirdik. Bu sene de sezona hazırlık çalışmaları çok iyi geçti. Sezon içinde bütün kayakçılardan aldığımız olumlu ve olumsuz eleştirileri değerlendirerek sezon öncesinde gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdik." dedi.

Yetim, hafta sonları yaklaşık bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını ifade ederek, bölgede halen kar kalınlığının bir metre olduğunu, bütün kayakseverleri merkeze beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.